Olen ollut työttömänä tämän kuun alusta, ja tällä viikolla lomailu tuntuu jo tylsistymiseltä. Onneksi on tämä tietokone! No, olen minä vähän tehnyt käsitöitä (voin laittaa kuvia, kun saan aikaiseksi kuvata ne) ja lapset ainakin nauttivat, kun saavat kokopäiväisen huomioni.

Ensimmäisenä huomasin, että sivupohjani oli häipynyt. Toivon, että uusi, tuo vanha Singer auttaa minua ompelutöissä. Ja yhden haasteenkin olen saanut. Katik haastoi minut:

"Ideoi 5-10 kurssia, joille haluaisit osallistua, ja haasta viisi muuta jatkamaan meemiä. Koska kurssille on kuulemma kivempaa osallistua kavereiden kanssa, ota omalle kurssilistallesi mukaan yksi haastajasi kursseista, jolle haluaisit myös osallistua."

1. Sähläristä sulavaksi.. (Katin kurssi)

Kurssin tarkoituksena on oppia hoitamaan asiansa sulavasti, ilman jatkuvaa sähläyksen makua..  koska sähellyksen syy on yleensä liika toiminta niin tavoitteeseen on tarkoitus päästä lopetettamalla yksi toiminta kerrallaan... aluksi luovutaan ylimääräisistä hommista (kuten palkkatyöstä).

Ja palkkatyöstähän minä juuri luovuin! Jotta elämässä olisi muutakin kuin jatkuva sähläys. Taidan siis päästä jatkokurssille? Ja samalla vältän dementikkokurssin, kun enkunkokeessa on tällä kertaa nimi:)

2. Feminististä kotihengettäreksi

Kurssilla opitaan piilottamaan tasa-arvoajattelu ruuanlaittohetkien ajaksi, myöhemmin myös muissa kotiaskareissa. Ymmärrät, ettei pääsi sisäinen tappelu hyödytä ketään, vähiten itseäsi, ja että mies tekee oman osuutensa töistä, vaikket sitä huomaakaan. Pullan leipomista harjoitellaan kurssin aikana.

3. Lapsissa on tulevaisuus!

Kurssi perehdyttää äidit hyväksymään lastensa kaikkinaiset tarpeet. Et enää sano lapsellesi "odota hetki" tai "ei nyt", vaan olet heti valmiina kuuntelemaan heidän tärkeät (ja vähemmän tärkeät) asiansa. Ymmärrät, että elät tällä hetkellä vain lastesi hyvinvointia tukeaksesi, ja annat näin lapsillesi turvallisen ja hyväksytyn perustan. Muista, että lapset muuttavat pois kotoasi jo viidentoista vuoden kuluttua!

4. Tavarat järjestykseen ja kaapit kuntoon

Lojuuko sänkysi alla tai nurkissasi laatikoita? Onko kaappisi tungettu täyteen epämääräistä roinaa? Kurssilla opit järjestelmällisyyden tärkeyden. Menetelmä pohjautuu feng shuihin.

5. Kukkiva koti

Haluaisitko kasvattaa kodissasi monipuolisesti kukkia, yrttejä ja viherkasveja? Onko ongelmanasi se, että hoidat kasvejasi väärin? Kurssilla opetellaan kasvien vedensaannin tärkeys ja perehdytään myös mullan vaihtoon ja lannoitukseen.